Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to koniec prywatnych serwerów?

sajko harper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, każdy jest raczej dobrze obeznany w sprawie ostatniej afery, gdzie GF zaczął usuwać filmy, promujące prywatne serwery. Większość (w tym ja) myślała pewnie, że to tylko kolejne nic nie znaczące  pogróżki ze strony GF - nic bardziej mylnego! Otrzymałem tydzień temu wezwanie na rozprawe w charakterze osoby oskarżonej o naruszenie praw autorskich firmy GF, sprawa ma się odbyć pod koniec sierpnia. Miałem tego jakoś nie nagłaśniać, bo myślałem, ze to tylko pojedynczy przypadek, ale co się okazało, nie dotyczy to tylko mnie ale też innych osób, prowadzących prywatne serwery. Łącznie (z tego co się dowiedziałem, popytałem) wezwanie dostało 6 osób (tylko z pl, nie wiem jak z innymi krajami).

Czy to może być koniec prywatnych serwerów? A może po prostu gameforge znowu próbuje tylko nastraszyć i da sobie spokój?

Opublikowano

Ale oprócz słów rzuconych na wiatr nie widzę nic poza tym. :D 

Opublikowano

Smierdzi fejkiem na kilometr.

Wysyłają wezwania jakimś no-name`om a większych osób nawet nie dotykają xD

Postarajcie się bardziej.

Pewnie jak odpalisz ten swój serwer na S to też dostaniesz wezwanie 

Opublikowano

rób tego aventusa s2 szybciej

anty warn.

Było minęło. Wstawiają filmy od nowa i nic sie nie dzieje

2i6eukk.jpg

Opublikowano

Pewnie jak odpalisz ten swój serwer na S to też dostaniesz wezwanie 

Jaki na s? xDDDDD

Stary nie pal tyle, bo to szkodzi, widzi sie dziwne pisma i ma sie koszmary :X

Opublikowano

era metina już dawno się skończyła, PL również.

Niech zamykają przetwórnie kotletów i maszynki do hajsu

wykończę cię jak podatki.

Opublikowano

Jakby wychodziły jakieś kozackie serwery nowe, typu vesteris, albo chociaż vesteris
zrobiłoby "drugą edycje" to byłoby spoko. Kiedyś prywatny serwer zwany easy'm nie był
je*anym męczeniem się 34124329048325 h nad głupim ekwipunkiem na np. 120lv, a teraz?
To tylko moja opinia, nie musicie się z nią zgadzać. ;)

Co do prywatnych serwerów to i tak będą, ale scena ich w Polsce powoli już mija.
Niestety, sam próbuję wrócić od paru miesięcy do gry, grając na przeróżnych (wybieram
tylko te gdzie gra ok. 1k osób przynajmniej i mają dobrą opinie tutaj na forum), ale 
chyba jestem już za stary.

Opublikowano

Jakby wychodziły jakieś kozackie serwery nowe, typu vesteris, albo chociaż vesteris

zrobiłoby "drugą edycje" to byłoby spoko. Kiedyś prywatny serwer zwany easy'm nie był

je*anym męczeniem się 34124329048325 h nad głupim ekwipunkiem na np. 120lv, a teraz?

To tylko moja opinia, nie musicie się z nią zgadzać. ;)

Co do prywatnych serwerów to i tak będą, ale scena ich w Polsce powoli już mija.

Niestety, sam próbuję wrócić od paru miesięcy do gry, grając na przeróżnych (wybieram

tylko te gdzie gra ok. 1k osób przynajmniej i mają dobrą opinie tutaj na forum), ale 

chyba jestem już za stary.

Spokojnie, dobre serwery jeszcze wrócą :)

Opublikowano

Jakby mieli wzywać ludzi od prywatnych serwerów, to myślę że najprędzej zaczęliby od strony Niemieckiej i serwerów typu WOM potem SG (bo już nie ma licencji) itd, a jeśli chodzi o Polskę to najprędzej tych największych typu Weles,Endymion firmę która operuje Imetinem (a przynajmniej operowała pamiętam z czasów 2k12-2k13 że w zakładce kontakt była firma na C czy jakoś tak) a nie jakichś pomniejszyć nie ubliżając nikomu bo nie mam zamiaru. IMHO to tylko jakieś słabe prowo bo to jest poprostu alogiczne że najwiekszym nie robią nic a wzywają jakichś słabo znanych, dopóki nie zobaczę pisma nie widze powodu żeby w to wierzyć 

Opublikowano

Brak konkurencji dla metina jest głównym powodem, dla którego ta gra jeszcze istnieje. No i prywatne serwery, bez których już dawno 10-letnia gra by umarła.

Teraz sama mentalność graczy się zmieniła, kiedyś było banowane to, co teraz jest standardem na serwerach - bs, autopickup itp. (niektórzy poszli krok dalej i nawet drophacka dodali na takim gladorze). Coraz większe ułatwienia sprawiają, że gracz szybciej dochodzi do endgame - więc technicy dodają dziesiątki różnych systemów, żeby zatrzymać gracza na dłużej, wraz z nowościami dochodzi coraz więcej różnych bonusów, które psują balans - pvp nie ma sensu, gracz już zrobił wszystko co się dało, serwer pada.

Odkąd wyciekł source, dzięki któremu technicy robią cuda na serwerach, nikt nie wymyślił jeszcze jakiegoś super systemu, który zatrzymałby graczy na dłużej, niż te pół roku (nie licząc samii z nagrodami wartymi 1k pln za "głupi turniej pvp", z tym, że oni tak komplikują sprawę zdobycia niektórych przedmiotów, że niedługo trzeba będzie rozwiązywać jakieś kody da vinci, żeby zdobyć przedmiot dający lekką przewagę nad innymi).

Wystarczy spojrzeć na dział publikacji serwerów - nie licząc tych starych sprzed wycieku source'a, vesterisa i imetina s2, na którym nikt nie gra to wszystkie startowały najwcześniej w październiku 2016.

Nie wiem, czy to przez to, że kiedyś było więcej graczy, czy to po prostu prostota rozgrywki sprawiła, że pandora mogła zostać zamknięta po 5 latach mając 500 online, podczas gdy superzajebisteserwerytysiąclecia z modelami i mapami wprost od topowych grafików 3d na świecie, systemami rozbudowanymi bardziej, niż transformersy w prawdziwym życiu i reklamie docierającej nawet do ludzi bez internetu padają po 3 miesiącach z powodu braku graczy.

a się, kurde, rozpisałem

tenor.gif

Opublikowano

Powiem tak; w metina gram od czasów ,gdy na Globalu były tylko 4 serwery. Wtedy polski metin był czymś nowym (taką tibią 3d). Na PL'u grałem pare ładnych lat a potem przeniosłem się na privy zaczynając od najlepszego serwera jaki kiedykolwiek powstał "Csyt2". Na privach też trochę pograłem, były czasy Dragona, Pandory czy Elite. Wtedy jak wchodziło sie na takiego priva to czułem ten klimat, masa ludzi i wszędzie bitki a teraz? Na jaki serwer bym nie wszedł to na każdym jest 200 osob i przewaznie są to odgrzewane kotlety. Rzygam juz tymi privami. Co tydzien wychodzi to nowy i kazdy podobny do siebie. Czasy metina się konczą bo tworcy prywatnych serwerów nie są w stanie już nas niczym zaskoczyć. Smutne, ale i tak zawsze bede super wspominał starego dobrego metina ;)

Opublikowano

Powiem tak; w metina gram od czasów ,gdy na Globalu były tylko 4 serwery. Wtedy polski metin był czymś nowym (taką tibią 3d). Na PL'u grałem pare ładnych lat a potem przeniosłem się na privy zaczynając od najlepszego serwera jaki kiedykolwiek powstał "Csyt2". Na privach też trochę pograłem, były czasy Dragona, Pandory czy Elite. Wtedy jak wchodziło sie na takiego priva to czułem ten klimat, masa ludzi i wszędzie bitki a teraz? Na jaki serwer bym nie wszedł to na każdym jest 200 osob i przewaznie są to odgrzewane kotlety. Rzygam juz tymi privami. Co tydzien wychodzi to nowy i kazdy podobny do siebie. Czasy metina się konczą bo tworcy prywatnych serwerów nie są w stanie już nas niczym zaskoczyć. Smutne, ale i tak zawsze bede super wspominał starego dobrego metina ;)

Wydaje mi się, że twórcy mogli by czymś zaskoczyć gdyby nie byli 14 letnimi "technikami" z "super pojęciem" o kodowaniu. Spójrz na przykład na serwer Pana @Endymion, wiele graczy, pomimo wieku serwera wciąż są aktualizacje i zainteresowanie ze strony administracji. Patrząc trochę dalej spójrz na naszych kolegów z Niemiec, przykładowo serwer rubinum.bz, więc nie mów, że wszystko jest kotletem który wkrótce padnie, bo jeżeli technik serwera jest koderem z prawdziwego zdarzenia i wie co robi oraz co najważniejsze robi serwer z pasji, a nie, jak @SUREK dla hajsu, by zwinąć interes po kilku tygodniach, miesiącach i kolejny rework z tym samym co było 3 reworki temu

Kind Regards

73748484094691766846.png

Opublikowano

Brak konkurencji dla metina jest głównym powodem, dla którego ta gra jeszcze istnieje. No i prywatne serwery, bez których już dawno 10-letnia gra by umarła.

Teraz sama mentalność graczy się zmieniła, kiedyś było banowane to, co teraz jest standardem na serwerach - bs, autopickup itp. (niektórzy poszli krok dalej i nawet drophacka dodali na takim gladorze). Coraz większe ułatwienia sprawiają, że gracz szybciej dochodzi do endgame - więc technicy dodają dziesiątki różnych systemów, żeby zatrzymać gracza na dłużej, wraz z nowościami dochodzi coraz więcej różnych bonusów, które psują balans - pvp nie ma sensu, gracz już zrobił wszystko co się dało, serwer pada.

Odkąd wyciekł source, dzięki któremu technicy robią cuda na serwerach, nikt nie wymyślił jeszcze jakiegoś super systemu, który zatrzymałby graczy na dłużej, niż te pół roku (nie licząc samii z nagrodami wartymi 1k pln za "głupi turniej pvp", z tym, że oni tak komplikują sprawę zdobycia niektórych przedmiotów, że niedługo trzeba będzie rozwiązywać jakieś kody da vinci, żeby zdobyć przedmiot dający lekką przewagę nad innymi).

Wystarczy spojrzeć na dział publikacji serwerów - nie licząc tych starych sprzed wycieku source'a, vesterisa i imetina s2, na którym nikt nie gra to wszystkie startowały najwcześniej w październiku 2016.

Nie wiem, czy to przez to, że kiedyś było więcej graczy, czy to po prostu prostota rozgrywki sprawiła, że pandora mogła zostać zamknięta po 5 latach mając 500 online, podczas gdy superzajebisteserwerytysiąclecia z modelami i mapami wprost od topowych grafików 3d na świecie, systemami rozbudowanymi bardziej, niż transformersy w prawdziwym życiu i reklamie docierającej nawet do ludzi bez internetu padają po 3 miesiącach z powodu braku graczy.

a się, kurde, rozpisałem

Nooo, rozpisałeś się. Ale bardzo dobrze napisałeś. Sama racja. Starają się zatrzymać zwykłego gracza wymyślnymi udogodnieniami i tak jak powiedziałeś - to co kiedyś było zakazane, teraz jest już dozwolone. Metin naprawdę idzie do przodu, tylko nikt nie potrafi tego dobrze wykorzystać. Nikt nie ma żadnej smykałki do tego, żeby zatrzymać graczy na długo długo... Zrobią wszystko szybko i bye bye :D Może faktycznie takie nagrody pieniężne też motywują do gry, inwestowania trochę w is i poświęcania swojego czasu... Zobaczymy jak to się rozwinie dalej, póki co moim zdaniem nie zmierza to w dobrym kierunku. Jeśli twórcy serwerów prywatnych i też tych globalnych się nie wezmą do roboty i bardziej przemyślanych innowacji, coś mi się wydaje że nie będzie trzeba szukać żadnej konkurencji dla metina - on się po prostu skończy sam :D

1377019234-U697852.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...